Scholingen "op maat"

Scholingen "op maat"

Anders leren kijken naar mensen met autisme, hoe doe je dat? De specialisten van De Autismespecialist kunnen je dit leren! Ons denken over autisme moet een andere koers inslaan. Namelijk die van autisme als vertraging in plaats van defect. Dat is wat recente onderzoeken hebben laten zien. Deze verschuiving heeft grote gevolgen voor diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met een autisme.
Voor wie? De training is voor iedereen die werkzaam is met mensen met autisme. Maar ook de mensen met autisme zelf, ouders en begeleiders kunnen aan de training meedoen.
Wat leer je? De basis van de training is de theorie van het zogenoemde Socioschema, de verschillende ontwikkelingsstadia gebaseerd op de Yvonne Loekemeijer Methode, gecombineerd met wat we van de cliënten zelf hebben geleerd in de loop der jaren. De kern is dat mensen met autisme zowel een vertraagde ontwikkeling (sociaal én emotioneel) als een versnelde ontwikkeling (cognitief) hebben.
Als je werkt met mensen met autisme is het van belang om anders te leren kijken. Weten wáár je moet kijken, observeren en in kunnen schatten hoe je iemand het beste kunt benaderen. Dat –en meer- leer je tijdens deze training. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier op deze site. Wij komen dan met een passend voorstel gericht op je wensen.

Top