Carmen Lisman

Carmen Lisman

Carmen is oprichter van De Autismespecialist en een ervaren Klinisch Psycholoog en Psychotherapeute, met grote passie en kennis op het gebied van autisme. Ze werkte in verschillende teams (oa. team Dialectische Gedragstherapie bij Borderline, Complex Trauma team, FACT team voor Ernstige Psychiatrische Aandoeningen en een ACT team) en heeft in 2015 ASS-ist opgericht. ASS-ist is een expertiseteam autisme en A(D)HD bij een grote GGZ-instelling in Amsterdam. Carmen wordt door anderen omschreven als empatisch, deskundig en slim. 

Carmen heeft wetenschappelijk onderzoek naar autisme en de gerichtheid op zichzelf, de ander en de gehechtheidspersoon verricht. Onderzocht werd of De Loekemeijer Methode betrouwbaar en valide is (zie ook www.yvonneloekemeijer.nl). 

Klinisch Psycholoog

De Klinisch Psycholoog (BIG-nummer 39910886925) heeft na de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog een specialistische vervolgopleiding genoten van vier jaar. Deze opleiding omvat onder meer de volledige opleiding tot Psychotherapeut.

De Klinisch Psycholoog is een Specialist binnen de gezondheidszorgpsychologie. De primaire expertise van de Klinisch Psycholoog is de diagnostiek en behandeling van complexe of minder vaak voorkomende psychische problematiek.
De Klinisch Psycholoog is een scientist-practitioner, die in staat is wetenschappelijke kennis te vertalen naar de praktijk en op wetenschappelijke wijze te reflecteren op zijn werk. De Klinisch Psycholoog speelt een leidende rol op het gebied van de behandeling van patiënten met complexe psychische problematiek en complexe beelden, zoals co-morbiditeit en somatisch-psychische aandoeningen. Daarnaast houdt zij zich bezig met de ontwikkeling en verspreiding van nieuwe wetenschappelijke en professionele kennis op haar vakgebied en de beschrijving van nieuwe type cliënten. De Klinisch Psycholoog is gespecialiseerd in psychodiagnostiek en psychologische interventiemethoden bij ernstige en complexe psychopathologische problematiek, die meerdere domeinen van het functioneren beïnvloedt. De Klinisch Psycholoog heeft de kennis en vaardigheden om wetenschappelijk onderzoek te coördineren en uit te voeren. Daarnaast hebben Klinisch Psychologen management- en onderwijsvaardigheden. Veel Klinisch Psychologen vervullen leidinggevende functies en zijn betrokken bij innovaties in de zorg. 
In totaal zijn er circa tweeduizend Klinisch Psychologen in Nederland.  

Carmen is tevens gergistreerd als Psychotherapeut met BIG-nummer 59910886916

Psychotherapeut

De Psychotherapeut is deskundig op het gebied van de behandeling van psychische problematiek met behulp van psychotherapeutische methoden. De psychotherapeut behandelt vooral complexere psychische problematiek.

Bronnen:
https://www.psynip.nl
http://www.rino.nl
http://www.nvgzp.nl

Top