FAQ

FAQ

 1. Hoe lang duurt het eigenlijk zo'n diagnostiek traject?
  In principe mag u er rekening mee houden dat het eerste gesprek 60 minuten zal zijn. Vervolgens twee gesprekken van ieder 90 minuten en dan nog een laatste afspraak om de diagnostiek rond te krijgen tezamen met de heteroanamnese van 90 minuten. Het adviesgesprek zal ongeveer 60-90 minuten zijn. Het is aan u in overleg met ons hoe we die afspraken inplannen.

  De indirecte tijd bij autisme diagnostiek is vaak meer dan de tijd die besteedt wordt aan de gesprekken (directe tijd) met u zelf.
   
 2. Is een afspraak met mijn familie of iemand uit mijn systeem noodzakelijk?
  Nee, dat hoeft niet. Autisme is neurobiologisch van aard en vanaf de geboorte aanwezig, dus een ontwikkelingsanamnese kan wel zeer waardevolle informatie opleveren. Indien u dit niet wenst (of er is niemand in de nabije familie of omgeving), dan kan de diagnostiek ook met alleen u als cliënt afgerond worden.
   
 3. Wat zijn de kosten om te laten onderzoeken of er sprake zou kunnen zijn van autisme?
  Zie hiervoor de uitgebreidere uitleg onder Kosten/Vergoeding op onze website.
   
 4. Vanaf welke leeftijd kan ik bij jullie terecht?
  Wij zien cliënten vanaf 18 jaar. Dit heeft te maken met de jeugdwet en de zorgverzekering. Financiering voor cliënten onder de 18 jaar valt onder gemeenten. Wij hebben geen afspraken met alle afzonderlijke gemeenten.
Top